HTML

Morra-csel

A Morra-csel az egyik legnépszerűbb cseljáték a kezdő sakkozók körében. Vannak mesterek, akik a mai napig kitartó hívei. A blogban részletesen elemzem a megnyitás különböző változatait saját és mások partiai illetve a Morra-csellel fogalkozó szakirodalom alapján.

Utolsó kommentek

Friss topikok

Ajánlott blogok

Szakirodalom: internetes cikkek

2008.02.15. 16:16 Bumika

A Morra-cselt tanulmányozni kívánók számára a legkönnyebben elérhető forrás az Internet. Nem könnyű azonban a megnyitással kapcsolatos információkra rálelni, ebben próbálok most segíteni.

Általános ismertetőnek ajánlom a Barnet Chess Club anyagát:

Hasonló anyagot készített Albert Hoogendoorn:

Magyar nyelvű anyagot csak a Sakkvilág honlapján, az archívumban találtam. A 2003. decemberi számban Pálkövi József egy elemzése található meg:

Alapos elemzést ad a Morra-csel számos változatáról Michael Jensen a Correspondance Chess News hét részből álló sorozatában:

Frantisek Nepustil (Rajmund Emanuel) levelezési sakkozó weboldalán számos, értékes játszmaelemzés és egy külön elemzés található Morra-csel témakörben:

Játszmák a Hge7-es változatra:

Játszmák a korai vezérszárnyi fianchetto változatra:

Játszmák egyéb változatokra:

Tim Harding a ChessCafé oldalán Langrock könyvéhez kapcsolódva közölt egy tartalmas cikket:

Szólj hozzá!

Címkék: sakk

A bejegyzés trackback címe:

https://morracsel.blog.hu/api/trackback/id/tr90340574

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása