HTML

Morra-csel

A Morra-csel az egyik legnépszerűbb cseljáték a kezdő sakkozók körében. Vannak mesterek, akik a mai napig kitartó hívei. A blogban részletesen elemzem a megnyitás különböző változatait saját és mások partiai illetve a Morra-csellel fogalkozó szakirodalom alapján.

Utolsó kommentek

Friss topikok

Ajánlott blogok

Szakirodalom: fizetős elektronikus anyagok, CD- és DVD lemezek

2009.01.23. 17:40 Bumika

Az optikai lemezes kiadványok egy része játszma adatbázisokat és elemzéseket tartamaz, más részük videó oktatóanyaggal igyekszik segíteni a Morra-csel elsajátítását. Jelenleg a következő kiadványokról tudok:

Egy 14000-es (duplikációktól nem mentes) játszmaadatbázis zömmel az elfogadott illetve a d3-mal elhárított Morra-csel változataiból és egy 362 változatot és játszmát felölelő, spanyol nyelvű elemzett anyag alkotja az argentin Notichess CD-jét. A játszma adatbázis 2003. december 3-ig tekinthető "teljességre törekvőnek".

7742 játszmából álló, kizárólag elfogadott Morra-cselt tartalmazó adatbázis a ChessCentral Data Library-ből. A játszma adatbázis vége: 2001. szeptember 7.

Bookup oktató anyagok (használatukhoz Bookup szoftver szükséges):

A Foxy Openings DVD sorozat elfogadott Morra cselt tárgyaló, 110 perces videója (az elhárított Morra-csel is megtalálható a sorozatban):

A Chessbase kiadványok közül Lawrence Trent nemzetközi mester 325 perces videója érdemel említést:

A fizetős regisztrációt igénylő chesslecture.com oktató anyagai közül két 18-19 perces videó foglalkozik kedvenc megnyitásommal:

Bonusként pedig az ICC Chess.FM ingyenesen hozzáférhető, 3 videóból álló anyagára hívom fel a figyelmet:

Továbbá aki ügyesen használja a Google keresőt, a Гамбит Мора és a narod kulcsszavak használatával rátalálhat Alexey Diulger nemzetközi mester négy darab, orosz nyelvű oktató videójára.

Szólj hozzá!

Címkék: sakk

A bejegyzés trackback címe:

https://morracsel.blog.hu/api/trackback/id/tr38898144

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása